In september komen in New York regeringsleiders bijeen voor een historische klimaattop. Omdat onze toekomst op het spel staat, gaan we het weekend gebruiken om wereldwijd klimaatacties te voeren om de klimaatcrisis te keren.

Samen kunnen we de klimaatcrisis keren! Wereldwijd zullen mensen bijeenkomen voor een weekend vol historische acties tegen klimaatverandering. Onze oproep in Nederland is: Geen woorden maar actie! Neem NU de maatregelen die nodig zijn voor een economie die ecologische en menselijke waarden boven korte termijn winsten stelt.

Van acties voor divesteren in Europa tot demonstraties tegen kolen in India en anti-fracking bijeenkomsten in Latijns Amerika.

Organiseer een activiteit in jouw omgeving en doe mee met het Actieweekend.

Dit weekend is jouw kans om samen met anderen in jouw omgeving actie te voeren en de regeringsleiders in New York te laten weten dat we zo snel mogelijk in actie moeten komen tegen klimaatverandering. Je kunt een demonstratie, manifestatie of een workshop organiseren. Het kan allemaal. Het belangrijkste is dat wij de wereld laten zien dat het tijd is voor actie tegen klimaatverandering.

Meld je activiteit aan op de website en nodig je vrienden en kennissen uit om mee te doen. Hieronder vind je verschillende ideeen voor activiteiten.

Vergeet niet om ons de foto's van je activiteit te sturen en deze ook te delen via social media, door gebruik te maken van #peoplesclimate.

Nadat jij jouw activiteit hebt aangemeld, ontvang je van ons een e-mail met meer informatie. Je kunt de beschrijving van je activiteit op een later moment nog aanpassen, dus je hoeft niet alle details nu al te bedenken. Het belangrijskte is dat jij jouw activiteit hieronder aanmeld


 

Meer informatie          Stuur een e-mail naar het team

 

Engles

Geen woorden maar Actie! Doe mee op 19 /20 September om onze leiders op te roepen hun verantwoordelijkheid te nemen om klimaatverandering aan te pakken. Organiseer een opvallende actie waarin jij jouw universiteit of gemeente oproept te divesteren uit fossiele industrie.

Wij zijn allemaal onderdeel van publieke instellingen die investeren in de fossiele industrie, terwijl wij weten dat deze industrie bij 'business as usual' doorgaat met het produceren van steeds meer CO2, waardoor ons klimaat wordt verwoest. Het wordt tijd dat onze landelijke en lokale politieke leiders verantwoordelijkheid nemen en hun financiele middelen fossielvrij maken, en hun investeringen terug trekken uit de olie, kolen en gas industrie. In Nederland en in andere Europese landen is de Fossielvrij beweging actief bezig om universiteiten, hogescholen, gemeentes en pensioenfondsen te wijzen op het feit dat het absoluut onacceptabel is om te blijven investereren in de fossiele industrie. Wij moeten in plaats daarvan grootschalig investeren in duurzame en schone energie. Al onze publieke instellingen moeten daarom fossielvrij!

Door te divesteren van de fossiele industrie kunnen onze instellingen laten zien dat zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, en serieus actie ondernemen tegen klimaatverandering.

Samen kunnen we de macht en invloed, die de fossiele industrie de afgelopen decenia door lobby en geld heeft gehad op de politiek, een definitief halt toeroepen.

In september komen alle regeringsleiders (waaronder premier Rutte) op uitnodiging van VN chef Ban Ki-Moon naar New York voor een unieke Klimaattop. Wij roepen deze regeringsleiders op om eindelijk echt in actie te komen tegen klimaatverandering en wij geven hen een duidelijke boodschap mee: verbreek de banden met de fossile industrie: ga Fossielvrij en divesteer NU!

Om de regeringsleiders in New York scherp te houden, zullen er in de dagen naar aanloop van de Klimaatttop wereldwijd Fossielvrij acties worden georganiseerd. Doe ook mee en organiseer je eigen actie op 19 of 20 september op jouw universiteit of in jouw gemeente en stuur ons een fotoverslag! Wij zullen deze foto's dan meenemen naar de People's Climate March, die op 21 september in New York zal plaatsvinden.

Carbon bubble volleyball: ‘smash de koolstofbubbel'

Organiseer een leuke 'smash de koolstofbubbel' volleybal wedstrijd op het terrein van jouw universiteit of hogeschool of op een drukke plek in de stad? Door te blijven investeren in de fossiele industrie zorgen wij ervoor dat de koolstofbubbel steeds groter wordt. Met een wedstrijdje 'smash the koolstofbubbel' laat je zien dat dit een volkomen belachelijke en gevaarlijke situatie is, waar snel een einde aan gemaakt moet worden.

Lijst je ‘Fossielvrij’ oproep in

Maak een gave fotopetitie, waarin je medestudenten, collega’s of voorbijgangers fotografeert met een mooie lijst en een oproep om jouw instelling fossielvrij te maken. Vergeet niet om de contactgegevens te vragen en die toe te voegen aan jouw eigen petitie. Bedenk ook een leuke en creatieve manier om deze fotopettie aan te beiden aan het bestuur jouw universiteit, hogeschool of gemeente.

#Divestmentselfie

Neem een gekke, opvallende foto van jezelf of jouw Fossielvrij groep waarin je oproept voor een Fossielvrije universiteit, hogeschool of gemeente. Deel deze foto via #fossielvrij en #peoplesclimate hashtags

Prik de Koolstofbubbel door

Weet jij hoeveel geld jouw universiteit, hogeschool of gemeente investeert in de olie-, kolen en gasindustrie? Schrijf het op een grote ‘koolstof’ballon, vul deze ballon met nepgeld en vraag een vertegenwoordiger van jou organisatie om de ballon op een publieke locatie door te prikken.

Laat je acties zien aan de wereld!

  • Meld je actie aan via de website van PCM. 
  • Meer weten over divesteren en de koolstofbubbel? Ga naar fossielvrij.nl of https://www.facebook.com/FossielvrijNL 
  • Gebruik voor je posts op social media de hashtags #fossielvrij, en #peoplesclimate

Vergeet niet om een kort verslag te maken van je actie (foto's, tekst etc) en stuur ons je materiaal dat je gebruikt hebt.

Informatie evenement

De beschrijving van je evenement komt op de website te staan. Zorg er dus voor dat je een aantrekkelijke uitnodiging schrijft zodat iedereen wil komen. Je kan dit later nog aanpassen als je plannen veranderen. (minimaal 5 woorden)
Locatie evenement
LET OP: tenzij je een besloten evenement hebt aangemaakt, zal dit evenement voor iedereen zichtbaar zijn.
Je contactegegevens

(Deze gegevens blijven privé.)

Hi !

We already have your contact info, so just click the button below to sign up.

We zullen je zo een link sturen om je evenement te bevestigen.