Ik meld me aan

Laat je steun zien: Stop Fossiele Subsidies

Terwijl we snel van olie, kolen en gas af moeten, geeft de Nederlandse overheid 17,5 miljard euro aan fossiele subsidies uit. Dit moet stoppen.

Daarom komt Extinction Rebellion (XR) in actie met een blokkade van de A12 in Den Haag. Niet iedereen kan of wil gearresteerd worden. Maar we kunnen wel vanaf de zijlijn onze steun laten zien voor deze dappere mensen en hun eisen!

📍We verzamelen bij het tijdelijke Tweede-Kamergebouw (Prins Clauslaan 3, Den Haag)

⏰ Zaterdag 28 januari, 12.00 uur

Hier op een rijtje belangrijke informatie:

  • Het is ons recht om te demonstreren, in nabijheid van de plek waar het relevant is. Daarom spreken we af boven het viaduct waar XR de blokkade uitvoert. We willen onze steun aan alle kanten van de tunnelbak laten zien.
  • De demonstratie is niet officieel aangemeld bij de gemeente, maar in gesprekken tussen XR en de gemeente is deze supportdemonstratie wel ter sprake gekomen. 
  • Er zijn 40 directeuren van maatschappelijke organisaties aanwezig, en waarnemers van Amnesty International zullen kijken of het demonstratierecht gewaarborgd wordt.
  • We verwachten dat het druk wordt, en het kan chaotisch zijn. Wij kunnen niet precies voorspellen wat er gaat gebeuren. Onze intentie is om vreedzaam onze steun te laten zien en niet om disruptief te zijn. 
  • Wij kunnen niet garanderen dat niemand gearresteerd wordt. We denken dat de kans klein is, en er is vrijwel altijd de mogelijkheid om weg te gaan als de politie waarschuwt. Wij gaan ons best doen dit in goede banen te leiden.
  • We raden je aan om je banners en bordjes pas uit je tas te pakken als je op locatie bent.
Aanmelden:

Hoi !

We hebben je contactgegevens uit de vorige sessie bewaard. Klik op de button om door te gaan.

Niet ? Uitloggen

Geef je ons toestemming voor e-mailupdates? Dan kunnen we je op de hoogte houden!

Deze website en mailinglijst worden gehost door 350.org namens partner Fossielvrij NL. Door hier te klikken ga je akkoord met met onze algemene- en privacyvoorwaarden. Je kunt je op elk moment afmelden.