I september kommer statschefer att samlas i New York för ett historiskt klimatmöte. Med vår framtid i fara, kommer vi använda denna helg för att förändra historiens gång med hjälp av klimataktioner över hela världen.

För att ta tillvara på detta ögonblick, måste vi agera - tillsammans. Runtom i hela världen, kommer människor att samlas för en helg med historiska klimataktioner. Vårt gemensamma krav är Action, Not Words, det vill säga att de nödvändiga åtgärderna för att skapa en värld med en ekonomi som fungerar för människor och planet måste vidtas.

Från divesteringsaktioner i Europa till demonstrationer mot kol i Indien och anti-fracking i Sydamerika, kommer vi att belysa pågående kampanjer och lokala kamper runtom i världen.

Organisera ett evenemang i din kommun och haka på denna globala aktionshelg.

Tänk på den här helgen som en chans att slå samman ditt och andras engagemang i er kommun, för vi måste visa upp för mötesdeltagarna i New York vårt antal och därmed vår styrka. Du kan organisera marscher, demonstrationer, workshops, ta kort på en symbolisk plats - du bestämmer. Det viktiga är att berätta förvärlden att det är dags för Action, Not Words när det kommer till klimatförändringar.

Registrera ditt evenemang för att göra rörelsen ännu större. Du kommer att kunna bjuda in vänner och kontakta personer som har angett intresse.Här nedanför hittar du förslag på aktiviteter du kan göra i din region.

Glöm inte att skicka dina foton och dela dem på olika sociala medier med hashtaggen #peoplesclimate.

Efter registreringen, kommer vi att skicka mer resurser, så att du kan försäkra dig om att det blir ett lyckat evenemang. Du kommer att kunna redigera evenemangsinfon senare, så du behöver inte ha alla detaljer klara nu - det viktiga är att komma igång, så registrera dig här nedanför!


Mer information och resurser       Kolla in vår organiseringsguide          Maila vårt team

 

Engelskt

Från ord till handling: Dags att divestera! Den 19-/20 september kan du vara med oss och kräva ett klimatpolitiskt ledarskap värt namnet. Arrangera en uppseendeväckande aktion utanför ditt universitet, kommunhuset eller kyrkan och uppmana dem att divestera ur fossila bränslenkol, olja och gas.

I vårt vardagsliv har vi alla att göra med institutioner som fortsätter att investera i bolag som på ett eller annat sättvis producerarutvinner fossila bränslen, t. Trots att de vet att denna industri kommer planerar att bränna fem gånger mer olja, kol och gas än de behöver för att förstöravad som krävs för att orsaka förödande klimatförändringaret. Det är dags för världens ledare att, på såväl global som lokal nivå, att stå upp mot denna samvetslösa industri och sticka hålpysa på fossilbubblan. (dvs.fossilbubblan = investeringar i fossila kolreservertillgångar som inte kan brännasmåste lämnas under marken för klimatets skull).

I olika hörn av Europa har en ny divesteringsrörelse växt vuxit fram för att driva uppmanapå ledningarna beslutsfattarna inom kyrkankyrkor, universiteten, kommuner, sjukhus och pensionsfonder att klippa sina band med denna smutsiga fossilindustrin. Genom att divestera ur kol-, olje- och gasbolag kan våra samhällsinstitutioner visa ledarskap i klimatfrågan, på riktigt. Tillsammans kan vi börja montera ner den makt och det inflytande som fossilindustrin åtnjutit haft i så många år och istället kavla upp ärmarna och ställa om Europa med uppkavlade ärmar ochgenom verkliga klimatlösningar i klimatfrågan.

När världens ledare samlas på klimattoppmötet i New York ska vi skicka ett kraftfullt budskap från Europa. Vi kräver äkta klimatledare - och det betyder klippta band med fossilindustrin! Det är - dags att divestera.!

Uppmana till divestering genom att aArrangera en divesteringsaktivitet denaktivitet den 19e eller 20e september på ditt universitet, i din stad eller kyrka och skicka oss entt bild. Vi kommer att ta med era foton till People’s Climate March i New York den den 21a september, tillsammans med bilder från människor över hela världen, som kräver handling mot klimatförändringarna.

Lägg till din aktivitet på kartan nu och samla ett gäng kompisar för att börja planera!

Spela volleyboll med fossilbubblan!

Arrangera en match fossilbubble-volleyboll utanför entrén till din institution. Världen håller på att blåsa upp en fossilbubbla genom att fortsätta investera i fossila bränslen vi aldrig kommer att kunna bränna upp. I Almedalen spelade besökare volleyboll med budskapet skrivet klart och tydligt på volleyboll-nätet: "AP-fonderna spelar med vår framtid - #divestera ur kol, olja och gas!"Varför inte iscensätta en volleybollmatch mellan er institution och fossilindustrin för att belysa hur galen situationen är?

Rama in era krav

Skapa en ett roligt och lite annorlunda namninsamling upprop genom att be folk på gatan kräva divestering och posera inramad framför kameran! Glöm inte att ta deras kontaktuppgifter och skriv in i er insamling på nätet efteråt. Kan du komma på något sätt som ni kan överlämna er namninsamling eller ert kuppmaningravbrev till institutionen för att göra kampanjen ännu mer uppseendeväckande?

#Divestmentselfie

Ta en fångande bild av dig själv eller din grupp när ni vrålar ut er längtan efter en fossilfri värld och dela den i sociala medier med hashtagen #fossilfree!

Slå hål på fossilbubblan

Har du koll på hur mycket din institution investerar i fossilindustrin? Skriv upp siffran på en stor ballong, fyll den med låtsaspengar och bjud in en representant från institutionen för att sticka hål på bubblan, - allt för att belysa vilken stor summa hur mycket som står på spel (dvs riskerar förlora sitt värde när klimatomställningen gör fossila bränslen till en industri utan värde). Gör det gärna på någon en offentlig plats. Eller varför inte invadera en symboliskt viktig plats med enorma fossilbubblor i människostorlek som det här gänget Ooxford-studenter gjorde?

• Vill du veta mer om divesteringar och fossilbubblan? Gå in på gofossilfree.org.

• Börja smida era planer inför fossilbubbleaktionen redan nu! Få folk att engagera sig, fördelaa på ansvar inom gruppen, hitta sätt att kommunicera och peppa gänget inför den 20e september!

• Kolla in Fossil Free-kampanjen på Facebook och Twitter.

• Är ni aktiva på sociala medier? Använd #fossilfree, #divest och #peoplesclimate när ni lägger upp text och bild så hittar vi er! Glöm inte att dokumentera era aktiviteter och skicka allt till oss!

• Här är ett fantastisk klipp som förklarar riskerna med utvinning av skiffergas genom fracking. Ni kan titta på den under någon av era träffar och diskutera den med gruppen.

• Kolla in den här artikeln om följderna av fracking i Argentina, och den här rapporten som ger en översikt över de konsekvenser metoden redan orsakat i USA och Europa. • Läs den här rapporten, om den förnybara energisektorn i Argentina, och diskutera era nästa steg för att pressa regeringen att ge upp sina planer på fracking och istället satsa på ren, förnybar energi.

• Smid planer inför « the Global Frackdown ». Få folk att engagera sig, dela på ansvar inom gruppen, hitta sätt att kommunicera och peppa gänget inför den globala aktionsdagen!

• Ni kan också använda hashtagen #peoplesclimate på sociala medier när ni gör inlägg eller sprider ert material - så kan vi hålla koll och hitta er!

Evenemangsinformation

Beskrivningen av ditt event kommer att visas på webbsidan så försök att skriva en lockande inbjudan som gör att folk vill delta. Du har möjlighet att redigera det senare om dina planer ändras. (Minst 5 ord)
Evenemangsplats
OBS! Om du inte har ställt in ditt evenemang på Privat, kan evenemangsadressen ses av vem som helst.
Din kontaktinformation

(Den här informationen förblir privat.)

Hi !

We already have your contact info, so just click the button below to sign up.

Vi kommer snart att skicka ett e-postmeddelande med ett bekräftelsemail till dig.